I SJÄL OCH HJÄRTA

Din inre vägledning

2014-07-27

Till en början kan vi konstatera tre saker om din inre vägledning. Det första är att den alltid är rak i sin kommunikation. Den resonerar inte, som sinnet gör, och den behöver inte heller några argument för sin sak. Via nätverkets superintelligens har du intuitiv tillgång till all information du behöver för att fatta beslut utan att gå in i detaljerde resonemang kring för- och nackdelar. Du vet ändå. Ligger du vaken om nätterna och grubblar, frågar människor om råd stup i kvarten eller ägnar dig åt plus- och minuslistor kan du alltså utgå från att det är i sinnets värld du rör dig. 

Det andra vi generell kan säga om din inre vägledning är att den karaktäriseras av klarhet. Den ger en mycket speciell känsla av tyngd, en sorts övertygelse eller beslutsamhet som är synnerligen svår, för att inte säga omöjlig, att rucka på när du väl känt av den. Det här gör att du sällan känner något behov av att försvara ett intuitivt beslut så som ofta är fallet annars. Har vi inte stöd från vårt inre när vi fattar beslut försöker vi ofta kompensera det genom att argumentera för vår sak, ibland högljutt och argsint. Det behovet har du inte från din själs perspektiv. Då kan det storma omkring dig utan att du tappar fotfästet på din väg. Att följa din inre vägledning skapar ett djupt lugn inom dig även om riktningen som stakas ut är utmanande för din personlighet.

Det vi kan konstatera om din inre vägledning är att den är mycket tålmodig. När vi tar råd från sinnet tenderar vi att veta och tveka. Vi byter ståndpunkt från den ena dagen till den andra, och "bestämmer oss" för än det ena, än det andra. Samtidigt som vi gör detta fortsätter den inre rösten att upprepa sitt budskap med stilla envishet närhelst du kommer åt att lyssna. Visserligen kan de konkreta råden skifta beroende på vilken situation du är i, men riktningen kommer alltid att vara densamma.

Dessa tre generella egenskaper kan vara bra att ha i minnet när du vill identifiera din inre vägledning. Känner du en tydlig, rak och envis beslutsamhet inom dig är chansen sor att det är ditt inre du fått kontakt med, men självklart är kommunikationen mer mångfacetterad än så.

Ur Den magiska gnistan - vägen till kreativt liv av Kajsa Ingemarsson

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden